Ver weg van alles en iedereen

Hiking Odyssey

Vijfdaags outdoor avontuur voor m/v met ambitie

  • 5 dagen, 4 nachten
  • geheime locatie
  • max. 10 deelnemers
Apply to attendOntdek meer

Een stevige fysieke én mentale challenge

Als u dacht ‘sabbatical’ te kunnen rijmen met dolce far niente, stellen we u met plezier teleur. Vijf dagen lang halen we u uit uw dagelijkse routine, de ongerepte natuur in, met trekrugzak en kompas.

Neen, we vertellen u niet waarheen, behalve dan dat we ons continent niet verlaten en dat het uitzicht het klimmen waard is. De bergen zullen uw ambitie op de proef stellen — net als onze challenges.

Overnachten doen we in tenten, ons verplaatsen met een stevig dichtgesnoerd paar schoenen. Nemen we mee: een professionele berggids en een pak lastige vragen die u als mens nog verder doen groeien.

Een pauze met impact

  • zonder digitale afleiding
  • challenges rond persoonlijk leiderschap
  • overnachting in tenten (behalve laatste nacht)
  • begeleiding door professionele mountain guide

Comfort level

10%

Fysieke challenge

90%

Mentale challenge

85%

Frequently asked questions

Voor wie is de Hiking Re-Treat bedoeld?

Voor ondernemers, bedrijfsleiders, en zéér ambitieuze professionals, die nooit stilzitten. Je hoeft niet ultra sportief te zijn, het is wel belangrijk dat je een gezonde basisconditie hebt. De Hiking Odyssey wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten.

Het wordt een avontuurlijke time-out. Muggenzifters en doetjes worden niet toegelaten. Weet dat de tocht zal beïnvloed worden door de natuurelementen. En dat deze Re-Treat een groepservaring is.

Waar vindt de Re-Treat plaats?

Op een uitzonderlijke locatie, die we nog niet prijsgeven. We gaan richting een gebergte en ruwe natuur in ruim Europa.

Wat moet ik me voorstellen bij ``hiken``?

Ga ervan uit dat de complete tocht uit te voeren is zonder technisch materiaal. Alles is dus haalbaar met handen en voeten, en het is niet de bedoeling dat we een hele dag gaan klauteren.

Een gemiddelde dag bestaat uit 6 à 8 uren beweging, pauzes niet inbegrepen. De tocht kan ter plaatse aangepast worden aan de groep en de lokale omstandigheden. We volgen niet blind vooraf bepaalde routes.

De International Mountain Leader is verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de groep. Hij stuurt de tocht bij en betrekt de groep in het beslissingsproces.

Wat zullen we exact doen behalve hiken?

Deelnemers zullen geconfronteerd worden door een specialiste in persoonlijke ontwikkeling. Onderweg zullen ze vraagstukken voorgelegd worden die ze zowel individueel, als in groep zullen aansnijden. Zo worden ze niet enkel fysiek, maar ook mentaal uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Verder verklappen we liefst zo weinig mogelijk over het exact programma. Want zonder verwachtingen haal je sowieso het meest uit de Hiking Odyssey. We kunnen wel verklappen dat we zorgen voor goed gezelschap.

Waarom gaan we 5 dagen offline?

Omdat we u op uw scherpst willen. Digitale afleiding is precies dat: afleiding. Je beste ingevingen komen niet tijdens mails en meetings, maar in rustmomenten.

Bovendien wordt creativiteit gestimuleerd door nieuwe omgevingen. Zo is iedereen er op elk moment 100% bij, en haalt u het meeste uit uw kostbare tijd.

We hebben wel een satelliet toestel mee. Uw familie en medewerkers kunnen u dus in zeer hoge nood wel bereiken.

Is er wifi? Ben ik bereikbaar in noodgevallen?

Funny. We vragen u vriendelijk om laptops, tablets en andere toestellen met internetverbinding thuis te laten. Uw telefoon overhandigt u ons bij het begin van de Re-Treat en krijgt u terug wanneer u huiswaarts keert.

Er is wel een noodnummer waar familie u kan bereiken indien écht nodig.

Wat is er inbegrepen in de prijs? Hoe werkt de KMO-portefeuille?

Wat is er inbegrepen in de prijs?

Alles. Pick-up thuis, transport ter plaatse, gemeenschappelijke uitrusting (tenten, branders, etc.) overnachting, begeleiding door International Mountain Leader, mentale challenges en alle maaltijden.

We maken enkel een uitzondering voor de reisbijstand verzekering, en uw persoonlijke uitrusting – die voorziet u zelf.

Hoe werkt de KMO-portefeuille?

Alle informatie over de KMO-portefeuille vindt u hier.

Wat als ik het gevoel heb fysiek of mentaal te ver te gaan?

We zijn er ons volledig van bewust dat u behalve uw waardevolle tijd, u ons ook uw fysieke en mentale welzijn toevertrouwt.

Het is niet onze intentie meteen toe te geven wanneer iemand zich fysiek of mentaal uitgedaagd voelt. Wij zijn er net om u dat stapje verder te helpen.  Het is echter niet de bedoeling dat we het té ver drijven.

Onze International Mountain Leader is er om uw welzijn te bewaken, en indien nodig het programma aan te passen. Als u twijfelt of u de Hiking Odyssey aan kan, neem dan even contact op.

Wat dien ik mee te nemen?

Deelnemers worden uitgebreid gebrieft over de gedetailleerde packlist die ze zullen nodig hebben. We begeleiden hierbij van A tot Z, aangezien de juiste gear absoluut onmisbaar is.

Deelnemers worden niet verwacht om gezamenlijke uitrusting mee te nemen (branders, tent, etc.), daar zorgen wij voor.

Wat als ik last-minute moet annuleren?

Dan kan u een deelnemer in de plaats sturen. Hou er rekening mee dat uw vervanger ook gescreend wordt, en na intakegesprek zal moeten goedgekeurd worden. Plaatsen zijn beperkt, annulaties worden dus niet terugbetaald.

Ben ik verzekerd?

Zoals bij alle outdoor activiteiten kan bij bergsport nooit alle risico uitgesloten worden. De tocht is haalbaar zonder uitgebreide outdoor ervaring, maar we gaan weg van de bewoonde wereld en de natuur is onvoorspelbaar.

Elke deelnemer heeft daarom een reisbijstandsverzekering nodig, met daarin dekking voor reddings- en repatriëringskosten (dit is verplicht).

Bijna elke verzekeraar heeft hier een formule voor. De Klim-en Bergsportfederatie biedt die verzekering ook aan, die kost ca. €80 en is een jaar geldig.

Apply to join our community