Vijfdaagse hiking expeditie

Iceland Escape

 • 5 dagen, 4 nachten
 • 3 tem 7 juni 2020
 • 10 deelnemers
Vraag een plaats aan

Bye bye, bewoonde wereld

Andere mensen meekrijgen in uw dromen, vereist dat u weet hoe uw EQ als hefboom te gebruiken. We zetten uw emotionele intelligentie op scherp in een desolaat hoekje van Ijsland.

We zoeken een niemandsland op, waar de hemel groter is en de wegen onbestaand. Inclusief trekrugzak en goed gezelschap, minus de smartphone.

Een mentale reset, dus. Niet door te zwelgen in dolce far niente, wel door uw brein in peak performance te krijgen.

Een pauze met impact

 • zonder digitale afleiding
 • overnachting in tenten (behalve eerste & laatste nacht)
 • begeleiding door professionele mountain guide

Comfort level

10%

Fysieke challenge

80%

Mentale challenge

90%

Apply to join

Inschrijven is momenteel enkel voor alumni mogelijk. U ontvangt een bericht vanaf er meer plaatsen vrijkomen.

  Frequently asked questions

  Voor wie is de Iceland Escape bedoeld?

  Re-Treated connecteert een community van mensen met impact. Ondernemers, bedrijfsleiders, investeerders en zéér ambitieuze professionals, die nooit stilzitten.

  Deze specifieke Re-Treat is vooral interessant voor mensen die willen leren hoe ze een team mensen aansturen. We gaan ons verdiepen in emotionele intelligentie; de meest doorslaggevende eigenschap voor leidinggevenden.

  We checken of we al dan niet matchen tijdens een intake gesprek. We selecteren nauwgezet op ambitieuze profielen en omdenkers: professionals die anders kijken, oprechtheid waarderen, en zowel persoonlijk als professioneel willen blijven evolueren.

  Hoe fit moet ik zijn voor deze Re-Treat?

  Je hoeft niet ultra sportief te zijn, het is wel belangrijk dat je een gezonde basisconditie hebt. Deze Re-Treat wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten.

  Wie niet fit genoeg wordt geacht, kan optioneel een personal training traject volgen in de maanden voor de Re-Treat, bij één van onze partners.

  Dit wordt een avontuurlijke time-out. Muggenzifters en doetjes blijven beter thuis. Weet dat de tocht zal beïnvloed worden door de natuurelementen. En dat deze Re-Treat een groepservaring is.

  Waar vindt de Re-Treat plaats?

  Op een uitzonderlijke locatie in Ijsland, waarvan we de exacte coördinaten nog niet prijsgeven. We trekken richting desolate omgeving en ruwe natuur.

  Wat moet ik me voorstellen bij ``hiken``?

  Ga ervan uit dat de complete tocht uit te voeren is zonder technisch materiaal. Alles is dus haalbaar met handen en voeten, en het is niet de bedoeling dat we een hele dag gaan klauteren.

  Een gemiddelde dag bestaat uit 6 à 8 uren beweging, pauzes niet inbegrepen. De tocht kan ter plaatse aangepast worden aan de groep en de lokale omstandigheden.

  De International Mountain Leader is verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de groep. Hij stuurt de tocht bij en betrekt de groep in het beslissingsproces.

  Wat zullen we exact doen behalve hiken?

  Deelnemers zullen geconfronteerd worden met vraagstukken die ze zowel individueel, als in groep zullen aansnijden. Zo worden ze niet enkel fysiek, maar ook mentaal uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

  Verder verklappen we liefst zo weinig mogelijk over het exact programma. Want zonder verwachtingen haal je sowieso het meest uit de Iceland Escape.

  We kunnen wel verklappen dat we zorgen voor goed gezelschap.

  Waarom gaan we 5 dagen offline?

  Omdat we u op uw scherpst willen. Digitale afleiding is precies dat: afleiding. Je beste ingevingen komen niet tijdens mails en meetings, maar in rustmomenten.

  Bovendien wordt creativiteit gestimuleerd door nieuwe omgevingen. Zo is iedereen er op elk moment 100% bij, en haalt u het meeste uit uw kostbare tijd.

  We hebben wel een satelliet toestel mee. Uw familie en medewerkers kunnen u dus in zeer hoge nood wel bereiken.

  Is er wifi? Ben ik bereikbaar in noodgevallen?

  Funny. We vragen u vriendelijk om laptops, tablets en andere toestellen met internetverbinding thuis te laten. Uw telefoon overhandigt u ons bij het begin van de Re-Treat en krijgt u terug wanneer u huiswaarts keert.

  Er is wel een noodnummer waar familie u kan bereiken indien écht nodig.

  Wat is er inbegrepen in de prijs? Hoe werkt de KMO-portefeuille?

  Wat is er inbegrepen in de prijs?

  Alles. Pick-up thuis, transport ter plaatse, basis uitrusting (tent, slaapzak, matje, rugzak, hardshell, branders, etc.), overnachting, begeleiding door International Mountain Leader, mentale challenges en alle maaltijden.

  We maken enkel een uitzondering voor de reisbijstand verzekering, en uw persoonlijke outdoor uitrusting – die voorziet u zelf.

  Hoe werkt de KMO-portefeuille?

  Alle informatie over de KMO-portefeuille vindt u hier.

  Wat als ik het gevoel heb fysiek of mentaal te ver te gaan?

  We zijn er ons volledig van bewust dat u behalve uw waardevolle tijd, u ons ook uw fysieke en mentale welzijn toevertrouwt.

  Het is niet onze intentie meteen toe te geven wanneer iemand zich fysiek of mentaal uitgedaagd voelt. Wij zijn er net om u dat stapje verder te helpen.  Het is echter niet de bedoeling dat we het té ver drijven.

  Onze International Mountain Leader is er om uw welzijn te bewaken, en indien nodig het programma aan te passen. Als u twijfelt of u de Iceland Escape aan kan, neem dan even contact op.

  Wat dien ik mee te nemen?

  Deelnemers worden uitgebreid gebrieft over de gedetailleerde packlist die ze zullen nodig hebben. We begeleiden hierbij van A tot Z, aangezien de juiste gear absoluut onmisbaar is.

  Deelnemers worden niet verwacht om gezamenlijke uitrusting mee te nemen (branders, tent, etc.), daar zorgen wij voor.

  Wat als ik last-minute moet annuleren?

  Dan kan u een deelnemer in de plaats sturen. Hou er rekening mee dat uw vervanger ook gescreend wordt, en na intakegesprek zal moeten goedgekeurd worden. Plaatsen zijn beperkt, annulaties worden dus niet terugbetaald.

  Ben ik verzekerd?

  Zoals bij alle outdoor activiteiten kan bij bergsport nooit alle risico uitgesloten worden. De tocht is haalbaar zonder uitgebreide outdoor ervaring, maar we gaan weg van de bewoonde wereld en de natuur is onvoorspelbaar.

  Elke deelnemer heeft daarom een reisbijstandsverzekering nodig, met daarin dekking voor reddings- en repatriëringskosten (dit is verplicht).

  Bijna elke verzekeraar heeft hier een formule voor. De Klim-en Bergsportfederatie biedt die verzekering ook aan, die kost ca. €80 en is een jaar geldig.

  Het volledige programma inkijken?

  Laat maar weten waar we het heen sturen